Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Cum alegem rochia de mireasa potrivita?

Rochia de mireasa in functie de forma corpului

Alegerea rochiei de mireasa poate fi o experienta de vis, cu conditia sa stim ce anume cautam. Daca ne axam pe un anumit gen de rochie care nu ne avantajeaza silueta, fiecare proba facuta va fi stresanta si ne va da impresia ca nu vom gasi niciodata rochia potrivita. Uneori, chiar daca stilul nostru este clasic si stim de cand eram mici ce tip de rochie ne dorim, este bine sa iesim putin din tipare si sa probam alt gen de croileli, la care nu ne-am fi gandit pana acum. Incercati sa nu fiti reticente la nou – chiar daca v-ati visat dintotdeauna intr-o rochie de mireasa sirena insa nu aveti silueta potrivita, faceti un compromis si probati si alte croieli . Este foarte important sa va placa rochia de mireasa aleasa, insa la fel de important este sa aratati exceptional si sa va simtiti bine in ea.

Croieli potrivite pentru diverse tipuri de silueta:

  • Silueta tip “clepsidra” – se refera la un corp bine proportionat, unde dimensiunile umeri/bust sunt aproape egale cu cele ale soldurilor. Este o silueta ideala, indiferent daca mireasa are dimensiuni mai mici sau forme mai pline. Miresele cu silueta clepsidra pot purta orice tip de rochie, insa formele lor vor fi puse cel mai bine in valoare de rochiile de mireasa tip sirena sau semi-sirena.

Rochie model Ava colectia Royal Rose 2014

  • Silueta tip “para” – in aceasta categorie se incadreaza fetele care au umerii mai mici si soldurile mai late. Ele pot opta pentru rochii in forma de A sau tip printesa. De asemenea, pentru a proportiona si mai bine forma data de rochie, se poate opta pentru maneci brodatate sau bretele cazute.

Rochie model Violet colectia Royal Rose 2014

  • Silueta miniona – miresele nu foarte inalte trebuie sa opteze pentru o rochie cat mai simpla, care sa urmeze linia corpului, cu efect de alungire. Pot fi purtate atat rochii tip sirena, cat si modelul grecesc, cu fusta lejera si materiale usoare. Rochiile nu trebuie sa fie incarcate cu multa broderie sau aplicatii – pot fi in schimb accesorizate cu bijuterii voluminoase sau colorate. Pentru cele mai nonconformiste, o rochie de mireasa scurta este de asemenea o optiune de luat in calcul. Miresele minione trebuie sa evite rochiile tip printesa, a caror croiala si forma ampla ia si mai mult din inaltimea lor.

Rochie model Lily colectia Royal Rose 2014

  • Silueta “atletica” – daca esti o mireasa inalta si slabuta, alege rochii cu volum in partea de jos. O rochie de mireasa printesa sau in forma de A poate fi oricand o alegere potrivita. Pentru a echilibra volumul fustei, poti opta pentru un corset cu aplicatii sau broderie, cu talia marcata. Chiar daca sunteti tentate sa alegeti o rochie de mireasa pe corp, stil sirena, nu uitati ca acest model alungeste si subtiaza silueta si mai mult.

Rochie model RB 05 colectia Miss Rose 2013

  • Silueta plinuta – miresele cu forme pline sunt avantajate de rochiile in forma de A, cu o talie marcata si o fusta nu foarte ampla. Prin croiala lor, acest tip de rochii evidentiaza punctul de interes-talia, si alungesc, atata timp cat fust nu este exagerat de voluminoasa. Miresele mai plinute, insa cu corpul bine proportionat, pot opta si pentru o croiala semi-sirena, cu un corset lung pana la linia soldurilor, de unde fusta se largeste treptat. Evitati rochiile tip printesa, care, chiar daca va pot evidentia talia, confera foarte mult volum.

Rochie model RB 08 colectia Miss Rose 2013

Ceea ce e cel mai important, exista o rochie de mireasa perfecta pentru fiecare dintre noi, orice silueta am avea, prin urmare, probati cat mai multe stiluri pentru a-l gasi pe cel potrivit.

De asemenea, nu uitati de reducerea de 40% la colectia Miss Rose 2013 – modele de rochii de mireasa pentru orice tip de silueta!

Comments are closed.